ponedeljek, 16. maj 2011

Zdravje: Kaj narediti, ko dobimo raka

Lothar Hirnese me je na predavanju v Ljubljani znova navdušil. V knjigo mi je tudi napisal posvetilo - še veliko je za narediti, dajmo skupaj. Upam, da z objavami na blogu že delujem v tem duhu.

Objavljam nekaj fotografij:



Lothar Hirneise pravi, da je to njegova najpomembnejša folija (več navodil boste našli v njegovi knjigi)

Lothar je povedal to, kar tudi mi vedno poudarjamo: alternativna pot zdravljenja raka je dosti bolj naporna, kot konvencionalne terapije (kemoterapija, obsevanje, operacija). Potrebno je veliko dela (na sebi), discipline, volje. Poleg zdrave prehrane svetuje laneno olje in bazične kopeli. Na operacijo pa pošlje samo tiste, ki zaradi tumorja ponoči ne morejo spati.

Njegov nasvet za vse, ki dobijo diagnozo rak: poiščite drugo in tretje mnenje, predvsem pa se moramo pomiriti. Rak raste več let, zato si moramo vzeti dovolj časa za razmislek, kako bomo ukrepali.

Zelo je bil vesel vprašanja iz publike, kako naj živimo, da ne bomo dobili raka. Ker še vedno ne vemo, kako rak nastane, je tudi preventiva težavna. Ljudje, ki dolgo živijo, imajo vsi nekaj skupnega: dogajanja v življenju, tudi tista najhujša, jemljejo zelo flegmatično, ter imajo zelo urejen življenjski urnik (vztajanje ob 6. uri, zajtrk ob 7. uri, kosilo ob 14. uri ...) - po Fritzu Riemannu: najdlje živijo šizoidno - obsesivni ljudje. Ja, drži. Problem je samo v tem, da so takšni ljudje dokaj nepriljubljeni in vsaj malo čudaški (po sodobnih normah).

Lepo je bilo zopet videti Lotharja, upam, da kmalu pride v ta konec Evrope (ps, vem, da bo zelo verjetno oktobra v Zagrebu).


1 komentar:

  1. Hvala za obvestilo o tem predavanju in objavo termina. Naši lokalni časopisi običajno pišejo "včeraj..." Tako je bilo na predavanju zelo malo ljudi, ne vem, če nas je bilo kaj dosti več kot deset. Zares škoda, ker je bilo zelo zanimivo in poučno.
    Lp hel1

    OdgovoriIzbriši