petek, 28. september 2012

Obraz hiše prinese denar in ideje

Murgelske hiše so s stališča feng shuija pravi izziv. Prvič zato, ker so vrstne, drugič zato, ker se hitro "zavrtijo" in dobijo obraz tam, kjer bi moral biti hrbet. Sem vas zmedla? Gremo od začetka!

V feng shuiju vsako zgradbo obravnavamo kot človeško telo. Če manjka del tlorisa (ni pravokotne oblike), manjka del "telesa". Pred vsako analizo moramo ugotoviti, kje ima zgradba (ali stanovanje) obraz in kje hrbet. Verjemite mi, tudi na strokovnih seminarjih si z mojimi kolegi nismo vedno enotni, kje je spredaj in zadaj. Moram se pohvaliti, da so moje ugotovitve skoraj vedno pravilne, nekateri kolegi pa imajo velike težave, kaj šele amaterski ljubitelji feng shuija.

Idealno je, da je obraz objekta tam, kjer so vhodna vrata. Saj imamo tudi usta na obrazu in ne na tilniku ali ob ušesu. V realnosti je velikokrat drugače, zato v hišo (stanovanje, poslovni prostor) ne pride dovolj energije. Zato se ne smemo z vso ihto začeti ukvarjati z barvami v kuhinji ali otroški sobi, če ne vemo, koliko in kakšna energija pride do tja.

Od obraza hiše je odvisno, ali nam bo energija prinesla denar, nove ideje, odprtost, bomo spoznavali nove ljudi, smo usmerjeni k cilju, jasno vidimo ta cilj, smo fleksibilni.

Obraz murgelskih hiš ima dve težavi: na njem so manjša okna kot na atrijski strani in gleda proti severu, zato je energija preveč yin. Velikokrat so na parceli pred hišo previsoka drevesa, grmički ali ograja, kar zmede energijo in sploh ne vem, kje so vhodna vrata.

Zasaditev pred hišo mi vsako leto povzroča največ težav. Zdi se mi, da bi lahko bila boljša, bolj zanimiva ... Ne vem, mogoče pa pretiravam, sami presodite. Obraz hiše mora biti atraktiven, kot našminkana ženska. Najtežje je to doseči pozimi, zato že sedaj razmišljam o ustreznih "ličilih". Eno ličilo že imam in sicer sibirski dren, ki bo imel pozimi atraktivne rdeče veje. Vsako leto spomladi ga porežem, saj imajo samo mladi poganjki rdečo barvo.


Ko smo izbirali barvo za nova vrata, sem se zavestno odločila za drugačen odtenek od oken. "Usta" na obrazu hiše tako izstopajo in povedo energiji (obiskovalcem), kam naj pride.


Zasaditev okrog vrat mora biti nižja, da ne blokira energije, in dovolj privlačna, da pritegne poglede.


Višji grmički levo od vrat preprečujejo energiji, da bi odšla mimo vrat. Saj nekaj energije odide naprej po potki, večino pa privabimo v hišo.

torek, 25. september 2012

Brezplačna feng shui predavanja v Kalčku

V oktobru skupaj s Kalčkom organiziram tri BREZPLAČNA predavanja o feng shuiju. Teme bodo: denar, ljubezen, zdravje. Lokacija: Kalček v Šiški, Celovška cesta 268, Ljubljana.

Predavanja bodo zelo zanimiva, zato si takoj rezervirajte termine v vašem koledarju!

Vabi vas predavateljica: Helena Golenhofen, Energijski center – Feng shui akademija

Predavanje: Feng shui in denar

4.10.1012 ob 17.30

S feng shuijem ne moremo rešiti vseh finančnih težav, lahko pa nam pokaže naše šibke točke. Nam denar spolzi iz rok, ker imamo prešibko hrbtno stran hiše? Je v stanovanju blokiran feniks in do denarja sploh ne pridemo? Šele po analizi lahko začnemo iskati rešitve! V kitajskem horoskopu Bazi Suanming se vidi, kakšen odnos imamo do denarja in kje najlažje pridemo do njega. Tudi denar je energija, zato je feng shui dober pomočnik pri iskanju rešitev iz finančnih zagat.
Iz vsebine predavanja:

- Kje v stanovanju ali poslovnem prostoru se nahaja vaš denar
- Kako okolica hiše, bloka ali poslovne zgradbe vpliva na naše finance (denar se plemeniti na zmajevi strani, prinese ga feniks in odide zaradi slabe želve)
- Vam lahko zlate ribice v akvariju prinesejo denar
- Ni vseeno, kdo je vaš poslovni ali finančni partner – kako poiskati pravega
- Je kriv kitajski horoskop, če ne znamo ravnati z denarjem
- 10 najpomembnejših feng shui nasvetov za finance

Predavanje: Feng shui in ljubezen

11.10.2012 ob 17.30

Pri iskanju ljubezni in partnerja si s feng shuijem res lahko pomagamo. S pomočjo horoskopa bolje spoznamo samega sebe in svoje želje glede partnerstva, da nismo (znova) razočarani. Tudi v stanovanju je potrebno energijsko poskrbeti, da pride pravi partner. V obstoječem partnerstvu ne smemo zanemariti ljubezni, zato je v feng shuiju spalnica eden od najpomembnejših prostorov. Ločitev od partnerja je včasih neizogibna. Kaj vzeti s sabo, ko odidemo?


Iz vsebine predavanja:

- Feng shui v spalnici: naj tam spimo ali seksamo
- Kje je partnerski kotiček in kako ga energijsko ojačati
- Veliko umazanije in nereda v stanovanju, malo ljubezni
- Kaj narediti po ločitvi
- Kako nam koristijo kitajski horoskopi pri iskanju partnerja
- Predstavitev partnerske posredovalnice, ki upošteva kitajsko astrologijo
- 10 najpomembnejših feng shui nasvetov za srečno partnerstvo

Predavanje: Feng shui in zdravje

18.10.2012 ob 17.30

Tloris hiše ali stanovanja v feng shuiju obravnavamo kot človeško telo. Če nam manjka del tlorisa, to zanesljivo vpliva na zdravje stanovalcev. Kako lahko ukrepamo? Drugi najpomembnejši prostor po feng shuiju je kuhinja, saj s hrano v telo prinesemo energijo. Poznate najpomembnejše pravilo za ureditev kuhinje? Zdravi bomo takrat, ko se bo energija okrog in v nas premikala. Ne prehitro in ne prepočasi. Kaj vse vpliva na gibanje energije?
  
Iz vsebine predavanja:

- Kako oblika tlorisa vpliva na zdravje
- Brez dobrega spanca ne bomo zdravi: feng shui v spalnici in otroški sobi
- Kako urediti kuhinjo, da nam bo hrana dajala energijo in koristila našemu zdravju
- Kako analizirati, kakšna energija sploh pride v stanovanje, hišo ali poslovni prostor, saj brez energije ni zdravja
- Kako postaviti pohištvo in okrasne predmete, da bo energija krožila po bivalnih in poslovnih prostorih
- 10 najpomembnejših feng shui nasvetov za dobro zdravje

Predavateljica

Helena Golenhofen se je leta 1997, po končanem študiju gradbeništva preselila v Nemčijo. Prav bivanje v tujini ji je omogočilo dostop do znanja o klasičnem feng shuiju. Po končanem osemmesečnem šolanju pri Feng Shui Concepts v Münchnu (učitelja Derek Walters in Gefion Wolf), je obiskala še več nadaljevalnih in izpopolnjevalnih seminarjev in delavnic na temo Kitajska astrologija, Kompasova šola, Šola oblik in Leteče zvezde Yuen hom (učitelji Chan Kun Wah, Gefion Wolf in Angela Neumann – Kunz).

V jeseni 2003 se je vpisala v Imperial School Germany, ki jo vodi Gefion Wolf, učenka Mojstra Chan Kun Waha. Imperialni feng shui je posebna oblika feng shuija, ki so jo uporabljali samo na kraljevem dvoru. Tudi danes so metode imperialnega feng shuija znane samo izbrancem, Mojster Chan pa jih je pripravljen deliti z zagnanimi učenci. Februarja 2005 je z uspešno opravljenim izpitom zaključila šolanje in lahko, z dovoljenjem mojstra Chana, uporablja znanje iz imperialnega feng shuija. Še vedno nadgrajuje svoje znanje, tako v kitajski astrologiji kot imperialnemu feng shuiju.

Letos s svojo Feng shui akademijo praznuje deseto obletnico delovanja. Največ se posveča svetovanju (360 svetovanj na privatnih in poslovnih objektih, 630 kitajskih horoskopov), piše članke in nasvete; vsako leto pa organizira tudi feng shui seminar.

Kontakt in informacije: info@fengshui-akademija.si ali 041 285 280

ponedeljek, 24. september 2012

Rožice: jesen na šišenskem balkonu

Preden se v naslednji dneh posvetimo feng shuiju in kitajski astrologiji, objavljam fotografije rožic iz šišenskega balkona. Letos je zasaditev barvno zadržana, vendar mi je všeč, saj je v vsaki smeri zanimiva. Za slikati je moj balkon čista katastrofa, ampak nekaj vtisov boste pa dobili. Pri travah bodalicah se vidi, da sem jih pozno posadila, polovico so jih pojedli vrabci in še premalo sonca so imele na vzhodnem balkonu.







nedelja, 23. september 2012

Ko se Prlečka odpravi v gore

Po očetovi strani so moji predniki zanesljivo potomci madžarskih Hunov, po mamini pa Slovanov. Obojim je skupno to, da so živeli v nižinskem svetu, zato moji geni niso ustvarjeni za visokogorske ture. Sprijaznila sem se, da v gore hodim tako visoko kot krave, torej nekje do 1.500 metrov, izjemoma višje, če imam dober motiv. To je lahko razgled, družba ali dobra hrana v koči. Seveda, na cilju (vrhu hriba) je obvezna koča, saj do tja pridem utrujena in lačna.

Po ravnici bi, glede na moje prednike, zmogla hoditi ali kolesariti več ur, ko pa gre pot navzgor, se začne moje telo upirati. Zelo hitro mi je vroče in v obraz postanem rdeča skoraj kot rak. Izkušeni planinci, ki me srečujejo, se čudijo nad mojo nezdravo obrazno barvo in me skoraj vedno pomilujoče gledajo. Ko zagledajo športne copate na nogah, jim je vse jasno - amaterka, ki sploh ne ve, kam gre.

Obuvalo je naslednja zadeva, ki izdaja moje gene: ne maram takšnih čevljev, ki stiskajo gležnje. Zato se v gore najraje odpravim s športnimi copati, ki imajo dober profil. Za "resne" ture imam nižje gojzarje, ki dopuščajo mojim gležnjem, da dihajo.


Planinec čisto po mojem okusu - brez gojzarjev ...

S sabo vedno vzamem vodo, opis ture ali zemljevid, včasih fotoaparat, vetrovko in malico. Da, prav ste slišali - malico. Pri krajših turah, recimo enournih, se na sredi poti okrepčam s sadjem. Pri daljših, dvournih turah, potrebujem sendvič ali piškote. Ne, več res ne potrebujem, saj me na cilju čaka koča z dobro hrano. Kar smejte se, ampak tako pač je z mojim telesom, ki je ustvarjen za panonsko nižino in hribček do 250 metrov nadmorske nižine.

V soboto sem si za cilj mojega izleta izbrala Dom na Kisovcu. Ker se nisem želela totalno blamirati pred prijateljico K., je malica ostala doma. Avto sva pustili kar nizko, zato sva do doma potrebovali uro in pol. Tura je popolnoma nezahtevna; všeč mi je bilo, da se vije po južnem pobočju, zato sva bili zavarovani pred severnimi vetrovi iz Velike planine. Pri domu imajo dva vietnamska pujsa, ki veselo pozdravita obiskovalce. Bila sta mi takoj simpatična, saj nista komentirali mojih športnih copat.

Zelo verjetno bi se dalo moje gene prelisičiti s trdimi treningi v gorah, ampak nimam motiva. Ne moremo biti vsi Slovenci enaki! Zato me boste na vrhu Triglava videli samo takrat, ko me bo tja odpeljal helikopter.

Za naslednji vikend že načrtujem "vzpon" na 1122 metrov visok hrib z veliko kočo na vrhu ...