četrtek, 21. avgust 2014

Sončne fotografije iz Mozirskega gaja

Prejšnjo nedeljo, ko sem obiskala Mozirski gaj, je sijalo sonce. Še preveč močno je bilo za fotografiranje. Objavljam nekaj sončnih slik s"sončnimi" motivi, da nas bodo ogrele in razveselile. V Mozirskem gaju so se tudi letos zelo potrudili, za vsakogar se nekaj najde, zato toplo priporočam obisk.












Avantgardna kombinacija - zelje in orhideje!






Kako elegantne so ponavljajoče se zasaditve, vse prevečkrat pozabimo.




Predstavitev prleške vrtnarije Alt, kjer lahko dobite tudi zelo sladke (in velike) lubenice


Pogled z roba Mozirskega gaja - podoba se iz urejene spremeni v zelo naravno. Lepo!






Okrasnih trav je bilo kar nekaj; me veseli, da se vedno bolj uveljavljajo na slovenskih vrtovih

torek, 19. avgust 2014

Prevratniške misli v ptičjem parku

Kaj početi, ko na poletnem dopustu dežuje? V Avstrije je izbire zelo veliko, na Hrvaškem malo manj - kar so letos izkusili številni turisti. S prijateljico sva se odpravili v Vogelpark v bližini Klopinjskega jezera, z namenom, da bova fotografirali papige. Naredili sva račun brez krčmarja, saj so bile vse papige, razen ene, v kletkah. Ugotovila sem, da mi je hudo gledati ptice, zaprte v majhnih kletkah. Moj uporniški duh je že snoval načrte, kako spustiti na svobodo čim več ptic. Seveda mi je jasno, da bi zunaj klet zelo hitro umrle. Ampak, umrle bi srečne. Se strinjate?

Čeprav, iz stuttgartskega živalskega vrta je pobegnilo nekaj papig in se naselilo v bližnjem parku. Brez problema so preživele več zim in s svojim kričanjem spravljale ob živce bližnje stanovalce.





Nimaš hrane zame? Potem pa ni poziranja!

ponedeljek, 18. avgust 2014

Tretjič na Klopinjskem jezeru

Prejšnji teden sem bila na dopust. Cilj: Klopinjsko jezero. Tretjič. Kot vedno, je bilo zelo lepo, čeprav bi z lahkoto pogrešala številne deževne urice. Voda v jezeru je bila presenetljivo topla, 24 stopinj, zato sem lahko dolgo plavala. Malo sem kolesarila, hodila, se kulturno izobraževala, nakupovala ... Bom še kaj napisala o svojih dopustniških dogodivščinah, za prvo pokušino pa tole:


Kot vsaka zavedna Prlečka sem dopust začela s pripravo "pocanih murkov". Prijateljica - sopotnica je bila nad njimi navdušena!


Pogled na jezero z južnega obrežja - avtorica obeh fotografij je prijateljica Silva


Ti pomolčki so res praktični: na njih se lahko sončiš, predvsem pa olajšajo dostop v vodo. Po stopnicah navzdol in že lahko zaplavaš.

(se nadaljuje ...)

Kače v objemu manekenk - in obratno

Ko sem slišala, da bodo v Mozirskem gaju imeli modno revijo s kačami, sem bila takoj navdušena. Poleg rožic, in vseh ostalih zanimivih atrakcij, sem tako prvič v življenju fotografirala kače. Kaj menite, bi si upali "nositi" kače?


 Prelepa kombinacija ...



Ti poredna kača, le kam se plaziš?


A, takole se mora nositi ta obleka? Hvala kača, da si nam pokazala!