torek, 17. november 2015

Perioda 9, Pariz, Hurgada

Z lepim se lahko "pohvalim": letos sem obiskala že 3 države z vojnimi konflikti. Konec januarja sem bila v Istanbulu, oktobra v Izraelu in prejšnji teden v Egiptu. Na letalu, na poti domov, sem v reviji brala članek o Parizu in si rekla, kmalu moram (znova) obiskati to lepo mesto ...

Seveda se bom sedaj nekaj časa izogibala streljanju in bombam, čeprav se lahko hitro zgodi, da bodo prišle k nam. Dejstvo je, da bo lahko kmalu nevarneje obiskati Berlin ali Bruselj, kot pa iti na dopust v Hurgado.

Kaj si vi mislite o beguncih in teroristih? Imate že svoje mnenje? Kako veste, da je "pravilno"? Kaj lahko naredimo? Lahko sploh preprečimo spremembe, ki se dogajajo? Bi jih morali preprečiti?

Naš idiličen svet v mirni Evropi se ruši. Kot sem že večkrat napisala, pa ne želim biti provokator in glasnik zarot, vendar se naslednje leto začenja nova perioda 9. Kolega Mark Sakautzky je napisal odličen članek o periodi 9 in analiziral tudi pokol v Parizu. Članek je v nemščini in dosegljiv tukaj. Nasvet: prevedite ga v angleščino s pomočjo Google prevajalnika, ne v slovenščino.

Števila, ki bodo vladala periodi 9 bodo: 9 (pozna nebeška sekvenca), 2 in 7 (zgodnja nebeška sekvenca). Vsa ta števila, v različnih interpretacijah, predstavljajo element ogenj - to bo vladar periode 9. Ogenj je povezan z inteligenco, intuicijo, pa tudi s fanatizmom in mentalno-čustvenimi izčrpavanji, vse do duševnih bolezni.

Periodo 9 predstavlja triagram Oče (nebo), ki je sestavljen iz treh yang linij, njegov element je kovina, ki jo povezujemo s avtoriteto, modrostjo, pa tudi z agresivnostjo in vojnami. Mark je za 13. 11. 2015 izdelal tudi kitajski horoskop in ugotovil, da je poln ekstremnih konfliktov (clash).

Heksagram, ki predstavlja periodo 9 pa je sestavljen iz (spodaj) treh yin linij (mama - Kwan - sever) in (zgoraj) iz treh yang linij (oče - Chien - jug). Energija v tem heksagramu poteka od juga na sever. Je potrebna dodatna razlaga za trenutna dogajanja?

Naj še enkrat opozorim, da je ogenj zelo hiter element, kovina pa zelo oster. Približno si lahko predstavljamo, kaj nas čaka dolgih 27 let od 22. 12. 2016 naprej. Prehod iz ene v drugo periodo se začne seveda že prej, najmanj 3 leta prej, Mark pravi, da do 5 let.

Ne vem, kam me je zaneslo s pisanjem, v bistvu sem želela samo objaviti nekaj fotografij iz hotela v Hurgadi, ki sem jih zadnji hip naredila s telefonom.




4 komentarji:

  1. Sir Winston Churchill je že leta 1899 zapisal:

    »Kako strašni so uroki, na katerih sloni Islam in njegovi častilci! Fanatična blaznost pri človeku je prav tako nevarna kot hidrofobija (strah pred vodo) pri psu, in je to strašna usodna apatija.

    Učinki so se pojavili v mnogih državah, lahkomiselne navade, zanemarjanje sistemov kmetijstva, počasne metode poslovanja in negotovost premoženja obstajajo kjerkoli živijo ali vladajo Prerokovi privrženci. Degradiran senzualizem (čutnost) oropa to življenje svoje elegance/olike/vljudnosti in izboljšanja, poleg njenega dostojanstva in svetosti.

    Dejstvo, da mora vsaka ženska v mohamedanskem pravu pripadati nekemu moškemu kot njegovo absolutno premoženje, bodisi kot otrok, žena, ali priležnica, suženjstvo ne bo dokončno izumrlo, dokler islamska vera ne bo prenehala biti velesila med ljudmi.

    Posamezni muslimani lahko kažejo odlične kvalitete, vendar vpliv vere ohromi socialni razvoj tistim, ki ji sledijo. Na svetu ne obstaja močnejša retrogradna sila.

    Daleč od tega, da bi izumiral, je Islam militanten in je vera spreobračanja. Razširil se je že po vsej centralni Afriki, dvignil neustrašne bojevnike na vsakem koraku; in če ne bi bilo krščanstvo v zavetju močnih vej znanosti, proti katerim se je zaman boril, bi civilizacija moderne Evrope padla kot je padla civilizacija starega Rima."

    Sir Winston Churchill; (Vir:. Reka vojne, prva izdaja, Vol. II, strani 248-250 London).

    OdgovoriIzbriši
  2. Helena, hvala za vse 'namige'. Res se ne bere rožnato... in za živet bo rožnate še manj. A vendar...
    Vsak dan znova najt tisti košček smisla in se delati kot da ni nič in biti hkrati del vsega.
    Oh, moj dragi bo vesel, ko mu povem, da je 'zadel'. Najprej je pomislil na Dubaj, naslednji hip pa je zatrdil, da je Egipt. Očitno me namerava povabit:):):)
    Sicer pa v meni vlada zmeda glede vsega... Grem prebrat članek.
    No, pa so fotografije v ozadju... so pa zanimive. Zelo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda vas vaš dragi namerava povabiti v Hurgado. Namignite mu, da je že v marcu lepo toplo - po mrzli zimi je poležavanje v kopalkah na peščeni plaži perverzno lepo. Preverjeno ... Čeprav sem po novem bolj navdušena nad novembrom. Pa še dodaten plus: leti so iz Ljubljane. Vaš dragi res nima več izgovorov. Če ne bo pomagalo, pišite Božičku in Dedku mrazu ...

      Izbriši
  3. Uh, namigi in pol! Hvala! Tole me čisto bolj mika kot Frankfurtski sejem v septembru :)

    OdgovoriIzbriši